személyi edző tanfolyam-art edzőképzés szöveges logó

Melyik képzőintézményben a legolcsóbb
az OKJ-s Személyi edző tanfolyam?

Az iskolánk kínálja a legkedvezőbb áron a hazai piacon a Személyi Edző tanfolyamot! Az OKJ-s Személyi Edző képzés ára nálunk csak 169.000 Ft!

személyi edző tanfolyam-art edzőképzés szöveges logó

Hol tudok jelentkezni az OKJ-s Személyi Edző tanfolyamra?

Az OKJ-s Személyi Edző tanfolyamra az elérhetőségeinken, tudsz jelentkezni! Szeretettel várunk az OKJ-s Személyi Edző tanfolyamunkra!

Képzőintézményünk elődje:

személyi edző tanfolyam-art edzőképzés szöveges logó

Mennyi ideig tart a személyi edző tanfolyam
és mikor vannak az oktatási napok?

Az OKJ-s személyi edző tanfolyamunk 1 tanéves és 9 hétvégéből, azaz 18 oktatási napból áll. A tanítás kb. 3-4 hetente, hétvégenként - szombaton és vasárnap - zajlik 9.00 – 16.30 óra között. Iratkozz be Személyi Edző tanfolyamunkra mert iskolánkból kiemelkedően magas szakmai képzettségű és magabiztos gyakorlati tudással rendelkező Személyi Edzők kerülnek ki!

/ /   Az OKJ-s Személyi Edző tanfolyam tanárai

Engedjétek meg, hogy bemutassuk a Személyi Edző tanfolyam tanárait! Nagyon boldogok és büszkék vagyunk, hogy a szakma legjobbjait köszönthetjük a tanáraink közözött! A tanárok adatainak eléréséhez legyél szíves kattints a tanár nevére!


Fi Emília

Emi iskolánk alapítója és szakmai vezetője, a személyi edző tanfolyamok alatt gimnasztika órán, valamint szakmai elmélet és gyakorlati órákon találkozhatnak vele hallgatóink. Specialitása többek között a kiseszközös órák és változatos köredzések összeállítása.

Testnevelési szakon szerezte meg diplomáját a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán, majd röplabda szakedző végzettsége mellé gyógytestnevelési szakirányú oklevelet is szerzett. Érdeklődése a sport területén a fitness-wellness irányra terelődött, így ehhez kapcsolódóan képezte tovább magát.

Aerobik edzőként végzett 1999-ben a Fitness Company-nál, majd 14 évig az iskola tanárjaként kamatoztatta és adta tovább tudását, amit folyamatosan szélesített számos szakmai továbbképzésen és tanfolyamon:

- FitBall oklevél (R-med Kft.)
- Step edző
- Preventív gerinctréner
- SpinRacing edző
- Personal Trainer
- Aero-kick boksz edző
- Dance aerobic edző
- Pilates Basic, haladó edző
- ¾ Wellness step edző
- Életmód tanácsadó és wellness tréner
- Gymstick Muscle Instructor
- Bosu trainer (Berlin)
- TRX edző (Bécs)

- A wellness és szállodai sportanimáció területén is 10 éves tapasztalattal rendelkezik, ilyen irányú és ezeken a területeken hasznos továbbképzéseket és tanfolyamokat is végzett:
- Golf „érettségi” vizsga (Simon Tarr Golf Akademy Ausztria Rogner Golfschaukel im Südburgerland, 2001)
- „Továbbképzés a wellness alapszolgáltatások bevezetéséhez” tanfolyam (Wellness Koncept Kft., 2002)
- Balance Nordic Walking Seminar (Verband Der Nordic Walking Schulen - Ausbildungsinstitut Österreich, 2004)
- MBT Academy MBT edző (Rehatop Bt. Érd, 2005)
- Ellazulási technikák (Rogner Academy, 2005)
- Balance Aqua Pads (Németország, 2006)

Emi 16 éves aerobik és fitness edzői, 10 év szállodai sportanimátor és sportmenedzseri, valamint 15 éves felnőtt fitness szakképzési gyakorlatát egybegyúrva létrehozta az ART Edzőképzés iskolát, hogy szakmai tudását és tapasztalatait átadva, a legjobb tanárokkal összedolgozva, professzionális képzés által segítse edzők és sportoktatók elindulását a fitness-wellness szakma területén.


Béres-Deák Barbara

Személyi edző tanfolyamunkon Barbi az edzéselmélet rejtelmeivel, a kardió edzés elméleti és gyakorlati bemutatásával, az inside és outside (indoor/outdoor) technikák kivitelezéseinek és alkalmazásának hatásaival ismerteti meg kedves hallgatóinkat.

A sporttudománnyal kapcsolatos alapokat az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola testnevelés szakán szerezte meg, itt diplomázott 1999-ben, majd tanulmányait a Semmelweis Egyetem Testnevelés és Sporttudományi szakán egyetemi szinten folytatta tovább, ahol szintén diplomát szerzett 2001-ben.

Érdeklődése a fitness-wellness terület felé orientálódott, így a személyi edző (IWI, 2003) végzettség megszerzése mellett több tanfolyamon is továbbképezte magát/ szakmai tudását:

- Polar OwnZone Edző (Budapest, 2002)
- Polar OwnZone Edző (Stuttgart, Germany, 2002)
- Nemzetközi Polar OwnZone Mesteredző (Germany, 2003)
- Spinning Instructor (2003)
- Schwinn Natural Strength Instructor (Schwinn Fitness Academy, 2002)
- PeakPilates Instructor (2005)
- Circuit Trainer (Life Fitness Academy, 2007)
- BodyART oktató (2011)
- DeepWork oktató (2012)
- BodyARTdynamic oktató (2012)

Egyéb képzések, amiken részt vett:
Polar Weight Management
Running segment
Cycling segment,
Technogym – Kinesis Trainer.

Oktatói pályafutását úszásoktatóként kezdte, majd testnevelő, szabadidő szervező, valamint nevelő tanárként helyezkedett el.

A későbbiekben Polar termékszakértőként és OwnZone tanfolyamvezetőként részt vett a Polar pulzusmérő órák magyarországi képviseletében.

Dolgozott az Oxygen Fitness Wellness Club szakmai vezetőjeként, üzletvezetőként. Spinning oktatóként és személyi edzőként, polar koordinátorként, a Fogyiklub program kidolgozója és vezetőjeként tevékenykedett.
Majd a Klub Korona Fitneszben mint személyi edző kamatoztatta tovább szakmai tudását. Jelenleg ismét testnevelő tanárként dolgozik Budapesten, emellett pedig 15 év edzői és 12 év tanári tapasztalatával erősíti iskolánk oktatói gárdáját.


Potyi Gábor

Gábor az erőedzés szakmai elméletéből és gyakorlatából ad ízelítőt a személyi edző tanfolyamon, mely olyan sportoktatóknak és edzőknek nyújt elsősorban nagy segítséget, akik nem testépítő és fitness irányú alaptanfolyamot végeztek vagy eddigi tanulmányaikban nem szerepeltek az erőedzéssel kapcsolatos ismeretek.

Tanulmányait a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán végezte, ahol 2002-ben testnevelő tanári diplomát kapott, majd 2003-ban Judó szakedzői vizsgát tett. 2002-ben a Tudományos Diákköri Konferencián III. helyezést ért el „Az óvodás korú gyerekek motoros képességének fejlődése judó hatására” című dolgozatával.
2006-ban elvégezte a Fitness Company sportoktatói tanfolyamát Testépítés-Fitness sportágban.
Több évig testnevelő tanárként dolgozott, 2002-2005 között a szombathelyi Alpok-Adria Judó Iskolának volt megbízott vezetője.
Több mint 10 éves személyi edző tapasztalattal rendelkezik, tudását a következő fitness-termekben kamatoztatta: Rózsakert Fitness, Arnold Gym, Kleopátra Wellness, Balance Fitness Terem, Stadion Hotel.

Jelenleg is aktív versenyző, sporteredményei:

- Judó korosztályos (serdülő, ifjúsági, junior) és felnőtt OB II. helyezett (1995, 1997, 1999, 2000, 2001, 2006)
- Judó korolysztályos OB III. helyezett (1998)
- Judó Főiskolai Magyar Bajnok (2001, 2002)
- Judó II. dan
- Brazil Jiu- Jiutsu (purple öv, 2007-től)
- Hungarian Open I. hely (with belt, 2008)
- Hungarian Open I. hely Abszolut kategória II. hely (blue belt, 2010)
- Hungarian Open II. hely (purple belt, 2012)
- European Chanpionship (negyed döntő, purple belt, 2013)


Kovács Dóra

Dóri iskolánk dietetikusa, aki személyi edző tanfolyamunkon átveszi hallgatóinkkal a helyes és egészséges táplálkozás témakörét, rávilágít a tápanyagok fontosságára, melyek nélkülözhetetlenek az emberi szervezet megfelelő működéséhez.

Dietetikusi tanulmányait a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán végezte, majd 2012-ben sikeresen teljesítette a felsőfokú képzést.

2009-ben előadóként vett részt a Testsúlycsökkentő Szakember Képzést Támogató Programban, mely keretein belül az elhízást megelőző, egészséges táplálkozás valamint a mindennapi testmozgás fontosságáról tartott beszédeket.

Az egészségben a táplálkozás mellett a mozgás is elengedhetetlen szerepet tölt be. Dóri dietetikusi tanulmányait sportedzői tanfolyamok elvégzésével egészítette ki:

- Aerobik oktató (Fitness Company, 2008)
- Személyi edző (Fitness Company, 2010)
- Step aerobik oktató (IWI, 2009)
- Spinning Instructor (2010)
- Gerinctréner (Almássy Csilla, 2010)
- Hot Iron Instruktor (2014)
- TRX Trainer (2014)
- Military Power Cross Trainer (2014)

Jelenleg dietetikusként egyéni étrendek összeállításával és csoportos órák tartásával foglalkozik több budapesti fitness és wellness központban.


Bata Tamás

Tomi személyi edző tanfolyamunkon pulzus kontrollált köredzést és spinracing órát tart, melyen a hallgatók saját maguk figyelhetik meg a testük terhelésre adott válaszait a szívfrekvencia értékein keresztül.

Bár Tomi alapvetően keramikus és idegenvezető képesítésekkel rendelkezik, a sport már fiatalon magával ragadta és 30 éves sportmúltja alatt több sportágban is kipróbálta magát: foci, atlétika, kerékpár, úszás, sziklamászás, tollaslabda.
Szívéhez legközelebb a kerékpározás állt, így 2005-ben elvégezte a Spinracing edző tanfolyamot.
A fitness és testépítő oktató, valamint a személyi edző tanfolyamok szélesítették szakmai tudását.
Jelenleg személyi edzőként és spinracing oktatóként tevékenykedik.


Führer Diána

Dia a személyi edző tanfolyamunkon a funkcionális mozgások, köredzésekben alkalmazható gyakorlatok, gimnasztikai alapok és mozgáselemzéshez köthető elméleti anyagok elsajátításában segít a tanulóknak.

Egyetemi tanulmányait a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Építőmérnöki Karán folytatta, majd irányt váltott a fitnesz szakma és az edzősködés felé.

Elsőként az aerobik sportedzői végzettséget szerezte meg a Fitness Company-nél 2012-ben, majd a személyi edzői (Star Training Továbbképző Központ, 2013) tanfolyam után a Testépítés és fitness sportoktatói (Art Edzőképzés, 2015) képzést is elvégezte.

Ezek mellett több szakmai továbbképzésen is részt vett:

- Életmódtanácsadó és wellness trainer (Fitness Company, 2012)

- Gymstick Instructor (Fitness Company, 2012

- Master Aerobik Trainer (Art Edzőképzés, 2013)

- GTA - Gerinctréning Alkalmazások (Art Edzőképzés, 2014)

- Funkcionális Cross Training (Art Edzőképzés, 2015)

- Stretching és ellazulási technikák (Art Edzőképzés, 2015)

- Step instruktor (Art Edzőképzés, 2015)

- Fascia tréning (Art Edzőképzés, 2016)

- Hevederes gravitációs tréning (Art Edzőképzés, 2016)

Egyéb képzések:

- Svédmasszőr I., II. szint (Masszázs Oktatási Központ, 2015)

- Frissítő talpmasszőr (Masszázs Oktatási Központ, 2016)

- NITA Kinesio Tape tanfolyam (Masszázs Oktatási Központ, 2016)

Az utóbbi időben a fitnesz szakma mellett az élsport területén alkalmazott alapozó, előkészítő edzések felé irányult a figyelme, így részt vett az EXOS Phase I. Performance Mentor erőnléti edző képzésen, valamint FMS I. Functional Movement Screen szakértői papírt is szerzett (2016).

Jelenleg csoportos óratartóként aerobik, gerinctréning, köredzés órákat vezet, valamint személyi edzőként tevékenykedik.


Csík Zsuzsanna

Zsuzsi személyi edző tanfolyamunkon a vállakozástan és a kommunikáció előadások prezentere.
Hallgatóink megtudhatják tőle, hogyan érdemes a fitness szakmában elhelyezkedni, vállalkozást elindítani, mikre kell odafigyelni, milyen marketing eszközöket lehet bevetni a hatékony managelés érdekében.

Zsuzsi gazdálkodási és idegenforgalmi szakember, a győri Krúdy Gyula Gimnázium és Idegenforgalmi Szakközépiskolában végzett, majd tanulmányait kereskedelmi manager-ként folytatta az EDE Hungary-nél. Jelenleg a Károly Gáspár Református Egyetem Közgazdász Emberi Erőforrások szakának hallgatója.

- A sport szeretete edzői tanfolyamok elvégzése felé is irányították:
- Aerobik sportedző (Fitness Company, 2011)
- Személyi edző (Fitness Company, 2012)
- Kreatív alakformáló tréner (Star Training)
- FitBall tréner oklevél (R-med, Antal Miklós)
- Spinal Dance Gerinckoncepció tréner (Almássy Csilla)
- Stretching ellazulási technikák tréner (Star Training)

16 éve gazdasági-pénzügyi területen dolgozik, 10 éve vezető pozícióban, 3 éve pedig egy saját céget is nyereségesen működtet. Fő területei: pénzügyi, pályázati kalkulációk, lebonyolítások, elszámolások, költség- és adóoptimalizáció, cégalapítási tanácsadás.

Amennyiben az OKJ-s Személiy Edző tanfolyam tematikájáról, témáiról, helyszínekről és a képzés díjáról akarsz nagyon átfogó, részletes, mindenre kitérő tájékoztatást kérni, kérjük szépen, hogy klikkelj a "Részletes tájékoztatás!" gombra:

Részletes tájékoztatás!

Ha lennének még további kérdéseid a Személyi Edző tanfolyammal kapcsolatosan, légy szíves keress bennünket az elérhetőségeinken, ahol szíves-örömest állunk a rendelkezésedre!

Ha úgy gondolod, hogy minden kérdésre megkaptad a választ és elhaatároztad magad, akkor az alábbi űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni az OKJ-s Személyi Edző tanfolyamra:személyi edző tanfolyam-edzés közben

/ /   Tudnivalók, fontos információk a Személyi Edző tanfolyamról

Válaszok a legfontosabb kérdésekre a Személyi Edző tanfolyammal kapcsolatban:

Ki végezheti el a személyi edző tanfolyamot?
A személyi edző tanfolyamot olyan valaki kezdheti el, aki betöltötte már a 18. életévét, van érettségije, és van már valamilyen sporttal kapcsolatos végzettsége. (Lásd. Részletes tájékoztató!)

Ha nincs érettségim, de van sportoktató végzettségem, akkor jelentkezhetek a személyi edző tanfolyamra?
A személyi edző tanfolyam elvégzésének a feltétele az érettségi is. Amennyiben nincs érettségid, de szeretnéd megszerezni a tudást, megteheted. Iratkozz be a személyi edző képzésünkre, megkapod az iskolánk által kiállított oklevelet! OKJ-s végzettséget azonban nem fogsz kapni!

Milyen edzéseket fogok tudni tartani a személyi edző tanfolyam elvégzése után?
A Személyi edző tanfolyam elvégeztével a teremben gépekkel erősítő és kardio jellegű edzéseket tudsz tartani. Képes leszel továbbá saját testsúllyal és kiseszközökkel sokrétű edzések megtartására, a funkcionális tréning ismeretében és az outdoor edzésekbe is nagy betekintést kapsz.

Fogok kapni jegyzeteket a személyi edző tanfolyamon?
Természetesen igen! A személyi edző tanfolyamon saját jegyzeteinkből tanítunk, melyeket a sok éves tapasztalatainkból és a legújabb kutatási eredményekből állítottunk össze és frissítünk folyamatosan!

A Személyi edző képzés jegyzeteiért külön kell fizetnünk?
Minden tanfolyamunk jegyzetének ára benne van a tanfolyam árában, így ez alól a személyi edző tanfolyamunk jegyzete sem kivétel. Érdemse odafigyelni erre iskolaválasztásnál, mert van olyan iskola, ahol a jegyzetekért külön fizetni kell!

A Személyi edző tanfolyamon van részletfizetési lehetőség, és ha igen milyen?
Igen, a személyi edző tanfolyamunkon van lehetőség a részletfizetésre, és kizárólag nálunk akár havi részletfizetésre (személyre szabott) is van lehetőség!

Hány hétvégés a személyi edző képzés?
Az OKJ-s személyi edző tanfolyamunk 18 napos, 9 hétvégés, ami szombat-vasárnapi oktatást jelent.

Milyen gyakran kell jönni a személyi edző tanfolyamra?
A személyi edző tanfolyamunk oktatási hétvégéi 3-4 hetente váltják egymást!

Mikor lesznek a következő Személyi edző tanfolyam vizsgái?
Az októberben kezdődő személyi edző tanfolyamunk vizsgáit 2016. április-májusára tervezzük.

Ha elvégeztem a személyi edző tanfolyamot van még lehetőség továbbképzésekre?
Iskolánkban számos kistanfolyam elvégzésére van lehetőség a személyi edző tanfolyam ideje közben, vagy utána bármikor. Amit fontos tudni, hogy ezekből egy 50 %-os kedvezménnyel elvégezhető, mert ez a kedvezmény benne van a személyi edző tanfolyam árában.

A Gyakran Ismételt Kérdések menüpont alatt további információkat kaphatsz
az OKJ-s Személyi Edző tanfolyamunkról!

/ /   Személyi Edző tanfolyam tanulóinak a véleménye

Érdemes elolvasnotok hallgatóink véleményét a tanfolyamról:

„A személyi edző tanfolyamot végeztem nálatok és minden kíváncsiságomat, ami szakmai területen felvetődött bennem, maradéktalanul kielégítettétek. Mindenben segítettetek, folyamatosan lehetett tőletek kérdezni, megerősödött bennem az alapedzői tanfolyam tananyaga és továbbfejlődött a tudásom. Ez mind nektek köszönhető, mert megfelelő elhivatottsággal, szakmai felkészültséggel és tudással adtátok át érthetően, és szívvel-lélekkel mindazt, ami ezen a területen a legbiztonságosabb alapot képezi. Köszönjük!” P. Judit

„Kedves (ex)-sulim! Mivel folyamatosan visszajárok hozzátok, ugyan is nehezen bírok elszakadni az olyan jó dolgoktól, mint Ti, ezért az „ex” jelzőt zárójelbe vagyok köteles tenni. Nagyon szuper volt a személyi edző tanfolyam, amit elvégeztem nálatok, és aminek következtében még tényleg részt veszek újabb és újabb tanfolyamjaitokon. A tudás, amit átadtatok rendkívül hasznos és bőven elég ahhoz, hogy az iskola elvégzése után bátran nekivágjunk az életnek a szakmán belül. Nem kívánok magamnak riválisokat, de nektek viszont azt igen, hogy minél több jó szakembert képezzetek ki a népnek!(és ez sajnos a riválisgyártással együtt jár). A következő tanfolyamon találkozunk! :D” F. Dia

„Sziasztok! Köszönöm azt a fantasztikus hangulatot, amit nálatok megéltem a személyi edző tanfolyam alatt. A csapatunk összecsiszolásában ti is nagy szerepet játszottatok. Mindenki jó fej volt és bármi kérdésünk volt, fel lehetett tenni nektek bármikor és mindig meg is kaptuk a választ! A tudás pedig, amit átadtatok nélkülözhetetlen! Puszi” J. Matild

„Sziasztok! Bár az alaptanfolyamot másik iskolában végeztem, nem bántam meg, hogy hozzátok jöttem tovább a személyi edző tanfolyamra. Más szemszögből mutattatok egy képet nekem a fitness világáról és ez szélesítette a látókörömet. Komplexebb tudást szereztem, amit kamatoztathatok.” F. Réka

„Ismerős ajánlására jelentkeztem hozzátok a személyi edző tanfolyamra. Én bíztam az ismerősöm véleményében, ő pedig Bennetek. Ez a bizalomlánc nem szenvedett csorbát a tanfolyam elvégzése alatt sem és ezentúl én is bátran ajánlom az iskolátokat bárkinek!” D. Patri

„Mindig hálás leszek a tudásért, amit tőletek kaptam! Szuper csapat vagytok, élveztem a suliba járás minden percét! Mindenkinek csak ajánlani tudom a Személyi Edző tanfolyamotokat!” K. Ilona

„Amikor beiratkoztam hozzátok a személyi edző tanfolyamra, még nem tudtam mennyi mindent nem tudok! Egy egészen új dimenzióba vittetek el! Nagyon köszönöm! Alig várom a folytatást!” G. Edit

„Az alaptanfolyam után egyenes volt az út a személyi edző tanfolyam felé. Nagyon jól éreztem ott is magam és köszönöm azt a tudást, amit itt is megkaptam Tőletek!” T. Ákos

„Rengeteget tanultam a személyi edző tanfolyamon a pulzuskontrollált edzésről, a preventív szemléletmódról, a súlyzós és funkcionális edzésről. Már nem esem kétségbe, ha egy kismama, vagy egy gerincsérves kér tőlem tanácsot! De tudom, hogy itt még nem ért véget a tanulás. Sőt most kezdődik még igazán! ” K. Ildikó

„Sokat gondolkodtam, hogy egyből az alaptanfolyam után végezzem-e el a személyi edző tanfolyamot, mert bevallom őszintén elfáradtam. A munka és a család mellett nem volt könnyű még a tanfolyamra is koncentrálni. De tudtam, hogy ezzel a lendülettel kell tovább haladnom, ezért belevágtam a személyi edző tanfolyamba is. És nagyon örülök! Azt kaptam, amit vártam, de annál sokkal többet is. Hatalmas tudás az, amit adtok, és ahogy azt átadjátok nekünk! Le a kapalappal! Köszönöm!!” Edina


személyi edző edzést tart

/ /   Érdekességek a Személyi Edzés világából:

  A Személyi Edzés kialakulása


A személyre szabottszemélyi edző-súlyzós edzés edzés bizonyos formája az élsport megjelenésével egyidejű. Klasszikus, fitnesz célokat kielégítő változatával már a múlt század elején találkozhatunk, amikor is nem konkrétan az egyes sportképességek kiemelése volt már a cél, hanem a testi-lelki egyensúly és a közérzet javítása. A személyi edzés, mint önálló hivatás viszonylag új keletű. Kialakulása az USA-ból eredeztethető, elsősorban Florida, Dél-California, New York területére tehető. A cikk folytatása...

Eleinte főként filmsztárok, modellek, politikusok vették igénybe ezt a szolgáltatást, mára azonban már teljesen elfogadottá vált az átlagemberek számára is, hogy képzett, szakirányú végzettséggel rendelkező személyi edzővel dolgozhassanak.

A személyi edzés kialakulása az USA-ban:

1930-as évek: A súlyzós edzés iránti érdeklődés kialakulása, a Weider testvérek, Ben és Joe megteremtik a testépítést, mint versenysportot.

A II. Világháború után az emberek érdeklődése lassan az egészség és helyes táplálkozás felé fordul.

1947. Vic Tanny megnyitja az első edzőtermet Santa Monica, Californiában.

1950-es évek: Kialakul az igény a személyi edzők iránt. Fitness televíziós show műsorok indulnak, sorra nyílnak az edzőtermek.

1960-as évek: Dr. Kenneth Cooper behozta a köztudatba az aerob testmozgás kifejezést.

1970-es évek: Jackie Sorensen az aerobic táncból üzleti vállalkozást hoz létre. 1980-ra 180ezer vendég látogatja a létesítményeit, és 4000 instruktor dolgozik neki.

1980-ra sok ember elfogadja az egészséges életmód szükségességét, csatlakozik fitnesz klubokhoz és személyi edzőt fogad.

1990-es évektől számos szervezet képez hivatásos személyi edzőket, kialakulnak a személyi edző üzletággal kapcsolatos konferenciák és a legtöbb létesítmény felveszi szolgáltatásai közé a személyi edzést.

Jelenleg mintegy 150 szervezet, vagy szövetség működik, mely a fitnesz valamely részterületére, vagy egészére koncentrálva különféle képzéseket kínál.

Ki a személyi edző?
A személyi edző olyan szakirányú végzettséggel és ismerettel rendelkező sportszakember, aki egyénre szabott preventív fittségi edzést, valamint életmódtervet tud tervezni és kontrollálni kliense adottságainak, fittségi céljainak maximális figyelembevételével. A személyi edző egyik legfontosabb feladata, hogy prevenciós (betegség megelőző) feladatot lásson el. Rendszeres fitneszedzéssel a társadalom széles rétegei számára lenne elérhető az az ideális fizikai állapot, amikor is a betegségek kialakulásának veszélyét minimálisra lehetne csökkenteni. A prevenciós feladatok ellátása tehát össztársadalmi érdek, hiszen a betegségek miatt kiesett munkaórák száma súlyos gazdasági problémákat is felvet.

Felmérések szerint a testmozgás hanyagolásának leggyakoribb okai a sportmúlt, vagy korábbi mozgásélmény hiánya, a megfelelő szakember segítségének hiánya, az időhiány, az önbizalomhiány, a megfelelő fitnesz ismeretek hiánya, probléma a fitnesztermek megítélésével szemben.

A személyi edzés célrétegébe tartozhatnak azok az egészséges populációk, akik az általános fittségi célok megvalósítása érdekében szeretnének edzeni. Ez a képességek harmonikus kombinációját jelenti, de jelentheti az egyes kondicionális képességek előtérbe helyezését is, pl.: az állóképesség, vagy az erő fejlesztése, vagy a hajlékonyság edzése, vagy valamely választott sport érdekében végzett speciális edzés, és még sorolhatnánk.

Aztán ide tartoznak a speciális populációk is, azaz a beteg, vagy különleges állapotban lévő emberek. Edzésüket gondos orvosi kivizsgálás kell, hogy megelőzze, és folyamatos orvosi megfigyelés/konzultáció kell, hogy kísérje végig az edzésprogramot. Ilyenek betegségek lehetnek a szív és érrendszeri betegek, a cukorbetegség, a túlsúly, az étkezési zavarok, a csontritkulás, az izomsorvadás, a légzőszervi betegségek,a mozgásszervi betegségek. Valamint vannak a személyi edzésben a különleges állapotok, mint a gyermekek, időskorúak, kismamák, testi fogyatékkal élők.

A személyi edzőképzésben ezen célcsoportok edzéseinek teljes felépítését tanítjuk. Megtanítjuk, hogy az egyéni céloknak megfelelően az állapotfelméréstől kezdve, a több évig is eltartható közös edzések változatos, hatékony, sérülésmentes levezetésére, hogyan készüljenek fel személyi edző tanfolyamaink diákjai. Nekünk személyi edzőknek az a feladatunk, hogy klienseinknek segítünk egy életszerű, hosszú távon is fenntartható életmódváltás kialakításban, és folyamatosan fogjuk vendégeink kezét, hogy céljuk elérése és megtartása könnyebb legyen számunkra.

Személyi edzéseket tarthatunk fitnesztermekben, wellness központokban. Országszerte egyre több és egyre korszerűbben felszerelt edzőtermek állnak az átlagemberek rendelkezésére, ahol a személyi edzés, mint szolgáltatás is elérhető számukra. Előnyük, hogy valamennyi fitnesz eszköz egy helyen megtalálható, valamint a legtöbb helyen wellness szolgáltatásokat is nyújtanak. Személyi edzéseket tarthatunk még rekreációs központokban, sportlétesítményekben és természetesen a szabadban (outdoor). Számtalan előnye miatt érdemes rendszeresen beiktatni outdoor edzéseket. Ez lehet gyaloglás, túrázás, futás, power walking, kerékpározás, evezés, görkorcsolyázás, vagy jóga egy fa árnyékában. A személyi edző házhoz is mehet. Az otthoni edzéshez rendelkezni kell megfelelő sporteszközökkel és helyszínnel, ahol az edzés megvalósítható. A motiváció hiányára, illetve a változatos mozgásprogram megvalósítására is jó segítség lehet a személyi edző, aki szükség esetén az edzéseszközöket is biztosítja, vagy megfelelően felkészült, hogy eszköz nélkül is változatos, komplex edzést nyújtson. A személyi edző megfelelő szakirányú végzettséggel a személyi edzéseket sportágspecifikus mozgásanyaggal egészítheti ki az edző az ennek megfelelő sportlétesítményekben. pl. úszás, labdajátékok, falmászás stb.

Egy szóval a személyi edző tanfolyamok arra hivatottak, hogy egy felkészült, motiválni tudó és akaró, a rossz kritikákkal ellentmondó, nem csak számolni tudó, hanem valós, megfelelő ismeretekkel rendelkező szakembereket neveljenek.
OKJ-s Személyi edző tanfolyamunkon megtanítjuk Neked, hogyan legyél a legprofibb, legelhivatottabb személyi edző a környékeden!